Полша е подготвила транзитни коридори за износ на украинско зърно за страни,

...
Полша е подготвила транзитни коридори за износ на украинско зърно за страни,
Коментари Харесай

Полша е подготвила транзитни коридори за украинско зърно, но няма да премахне забраната за внос

" Полша е подготвила директни коридори за износ на украинско зърно за страни, които се нуждаят от него ". Това е съобщил полският президент Анджей Дуда в полската телевизия TVP1 и по-късно е разгласил фрагмент от изявлението си в обществената мрежа Х

" Благодарение на работата на нашите фермери ние не се нуждаем от зърно от Украйна. Не ни би трябвало зърно от Украйна. Техните отлични реколти по време на войната доближават доста малко до страните, които фактически се нуждаят от тях. В Полша са готови директни коридори, с помощта на които украинското зърно може да премине през Полша и да бъде изнесено на всички места, където е належащо. Ние се опитваме да помогнем на Украйна и тези страни, които се нуждаят от тази помощ ",е декларирал полският президент. 

Анджей Дуда счита за вярно решение да остави възбраната за продажба на зърно от Украйна в Полша. В същото време той е подчертал, че е належащо да се направи всичко, тъй че преносът на украинско зърно да бъде допустимо максимален.

Полша реши да удължи възбраната за импорт на зърно от Украйна, разклащайки връзките си с Киев, на който е един от най-верните съдружници, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година.

На 23 септември президентът на Украйна Володимир Зеленски посети Полша за малко. Той награди двама полски доброволци с украински държавни награди по време на престоя си, само че съгласно формалната информация не се е срещал с публични лица, защото връзките сред двете страни са обтегнати поради вноса на зърно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР